čtvrtek 10. listopadu 2011

Recept a zdraví


RATATOUILLE

Potřebujeme :
2 velké červené papriky
2 cibule
2 střední cukety
1 větší lilek
2 rajčata
svazek rozmarýnu
1 plechovka loupaných rajčat
4 stroužky česneku
olivový olej
pepř
snítka tymiánu

Příprava :
Na kostky nakrájený lilek osolit a v cedníku nechat vypotit. Nakrájet papriky a cuketu na kostky, cibuli na drobno a tři stroužky česneku na plátky. Spařit oloupat a smíchat s rajčaty z plechovky.
Na olivovém oleji orestovat v tomto pořadí :
- osušený lilek (do zlatova), papriky, rajčata, cibuli, česnek a cuketu. Přidat směs rajčat včetně šťávy, osolit, opepřit a půl hodiny dusit. Nakonec přidat dvě lžíce olivového oleje, prolisovat zbylý stroužek česneku, přisypat rozmarýn a tymián.

Podáváme : buď jako přílohu
nebo s pečivem, ideálně s rozpečenou bagetou, jako hlavní jídlo

1 komentář: